Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle351g457kcal22.8g70.2g10.5g17.6g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 105g28kcal0.4g1.5g0.8g1.9g
Oliiviöljy 13g117kcal0g0g13.2g0g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Chili paprika punainen40g16kcal0.8g3.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1043g1261kcal50g154.6g49.2g39.6g
Valittu annoskoko522g630kcal25g77.3g24.6g19.8g
Annoskoko puolitettuna261g315kcal12.5g38.7g12.3g9.9g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503