Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 86g66kcal1.6g13.3g0.2g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 29g10kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g6.3g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis66g74kcal14.5g0g2g0g
Emmental juustoraaste, lidl16g58kcal4.5g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1045g420kcal42g31g13.4g3.4g
Valittu annoskoko523g210kcal21g15.5g6.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna261g105kcal10.5g7.8g3.4g0.9g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312