Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Juuriselleri 25g7.9kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Ruokaöljy keskiarvo 7g62kcal0g0g7g0g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g98g34kcal1.6g6.7g0.1g0g
Soijakastike 15g9kcal0.8g1.4g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Valion ruokakerma 15%50g80kcal1.6g1.6g7.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g85g89kcal6g11.9g0.9g6.8g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Persilja 2g0.5kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1048g640kcal22.6g60.4g31.6g18.6g
Valittu annoskoko524g320kcal11.3g30.2g15.8g9.3g
Annoskoko puolitettuna262g160kcal5.7g15.1g7.9g4.7g
Arvot/100g100g61kcal2.2g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325037