Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 306g233kcal5.8g47.5g0.6g3.1g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.3g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g581kcal13.8g114.4g1.8g15.2g
Valittu annoskoko525g290kcal6.9g57.2g0.9g7.6g
Annoskoko puolitettuna263g145kcal3.5g28.6g0.5g3.8g
Arvot/100g100g55kcal1.3g10.9g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204072