Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 120g91kcal2.2g18.5g0.2g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.8g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g30g21kcal0g1.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)75g64kcal0.7g2.6g5.2g0g
Kasvisliemikuutio 6.6g20kcal0.6g0.9g1.6g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6g21kcal0.6g4.2g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1050g530kcal10.8g74.8g14.8g11.2g
Valittu annoskoko525g265kcal5.4g37.4g7.4g5.6g
Annoskoko puolitettuna263g132kcal2.7g18.7g3.7g2.8g
Arvot/100g100g50kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445