Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g2251g2926kcal22.5g22.5g22.5g22.5g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Sipuli (kuorittu)405g109kcal5.3g19.4g0.8g6.9g
Vesi2251g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g135g513kcal1.4g124.3g0.7g0g
Oliiviöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10512g9296kcal88.2g537.2g186.6g69g
Valittu annoskoko5256g4648kcal44.1g268.6g93.3g34.5g
Annoskoko puolitettuna2628g2324kcal22.1g134.3g46.7g17.3g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026