Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 751 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1751g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g3502g12258kcal350.2g2171.4g70g700.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10514g24516kcal700.4g4342.8g140g1401g
Valittu annoskoko5257g12258kcal350.2g2171.4g70g700.5g
Annoskoko puolitettuna2629g6129kcal175.1g1085.7g35g350.3g
Arvot/100g100g233kcal6.7g41.3g1.3g13.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=406591