Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 721g277kcal7.2g49.7g1.4g18g
Palsternakka 338g215kcal1.7g39.9g1.4g15.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g532g144kcal6.9g25.5g1.1g9g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)36g90kcal4g1.1g7.9g0.5g
Vesi2252g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g34g38kcal0.2g7.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 901g348kcal1.4g73.5g0.8g13.5g
Mustapippuri, annos 1g2.3g5.2kcal0.2g0.9g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g338g709kcal77.7g0g43.9g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g113g158kcal3.2g7.3g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10530g3966kcal205g411.4g140.2g112.4g
Valittu annoskoko5265g1983kcal102.5g205.7g70.1g56.2g
Annoskoko puolitettuna2633g992kcal51.3g102.9g35.1g28.1g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712