Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g100g20kcal0.6g3.8g0.3g1.4g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 30g3.8kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki80g64kcal10.4g1.6g1.6g0g
Hunajameloni kuorittu 70g26kcal0.4g5.5g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 40g14kcal1.8g0.8g0.1g1g
Saksanpähkinä 14g95kcal2.1g0.5g9.1g2.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g12g8.6kcal0.3g2g0g0g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g92g83kcal5.8g14.7g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Rypsiöljy 11g95kcal0g0g10.8g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml10g2.1kcal0.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g1013kcal61.6g58.8g58.4g11.6g
Valittu annoskoko528g507kcal30.8g29.4g29.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna264g253kcal15.4g14.7g14.6g2.9g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004