Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi233g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis250g280kcal55g0g7.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.7g49kcal0.1g0.1g5.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.3g29kcal0.8g5.8g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Ketsuppi, Heinz12g12kcal0.1g2.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g748kcal112.4g19.2g25.8g1.4g
Valittu annoskoko528g374kcal56.2g9.6g12.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna264g187kcal28.1g4.8g6.5g0.4g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079