Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g999g203kcal6g37.9g3g14g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 300g38kcal3.4g2.9g0.6g3g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki799g639kcal103.8g16g16g0g
Hunajameloni kuorittu 699g256kcal4.4g54.5g0.7g5.6g
Parsakaali brokkoli 399g140kcal18.5g7.8g1.2g10g
Saksanpähkinä 140g951kcal20.5g4.6g91.2g22.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g120g86kcal3g20.1g0.1g0g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g919g827kcal57.9g147g2.8g0g
Kananmuna, keitetty 659g940kcal82.4g2g67.5g0g
Rypsiöljy 108g954kcal0g0g107.8g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml100g21kcal8.1g0g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10560g10130kcal617.2g586.4g582.6g116.2g
Valittu annoskoko5280g5065kcal308.6g293.2g291.3g58.1g
Annoskoko puolitettuna2640g2533kcal154.3g146.6g145.7g29.1g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004