Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1000g203kcal6g38g3g14g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 300g38kcal3.4g2.9g0.6g3g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki800g640kcal104g16g16g0g
Hunajameloni kuorittu 700g257kcal4.4g54.6g0.7g5.6g
Parsakaali brokkoli 400g140kcal18.5g7.8g1.2g10g
Saksanpähkinä 140g952kcal20.6g4.6g91.3g22.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g120g86kcal3g20.2g0.1g0g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g920g828kcal58g147.2g2.8g0g
Kananmuna, keitetty 660g942kcal82.5g2g67.7g0g
Rypsiöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml100g21kcal8.1g0g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10576g10146kcal618.2g587.4g583.6g116.4g
Valittu annoskoko5288g5073kcal309.1g293.7g291.8g58.2g
Annoskoko puolitettuna2644g2537kcal154.6g146.9g145.9g29.1g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004