Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)560g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g44g114kcal4.4g4.4g8.8g0.7g
Porkkana 2000g654kcal12.4g111.2g4g51g
Tomaattimurska (Euro shopper)2000g600kcal20g80g8g4g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 640g2039kcal156g292.5g12.2g57g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10596g8071kcal400.2g1030g176.2g244.4g
Valittu annoskoko5298g4036kcal200.1g515g88.1g122.2g
Annoskoko puolitettuna2649g2018kcal100.1g257.5g44.1g61.1g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970