Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)561g151kcal7.3g26.9g1.1g9.5g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g44g115kcal4.4g4.4g8.8g0.7g
Porkkana 2002g655kcal12.4g111.3g4g51.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)2002g601kcal20g80.1g8g4g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 641g2041kcal156.2g292.8g12.2g57g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10608g8081kcal400.6g1031g176.4g244.6g
Valittu annoskoko5304g4040kcal200.3g515.5g88.2g122.3g
Annoskoko puolitettuna2652g2020kcal100.2g257.8g44.1g61.2g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970