Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)801g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g534g150kcal3.2g31.8g1.1g13.3g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 1602g2299kcal154.4g32.5g173.5g3.4g
Tomaattimurska 641g188kcal3.6g34g1.3g12.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1335g334kcal17.4g56.1g2.7g0g
Soijakastike 40g24kcal2.1g3.8g0g0g
Punaviini 267g188kcal0.8g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10624g7621kcal392.2g411.6g441g87.2g
Valittu annoskoko5312g3811kcal196.1g205.8g220.5g43.6g
Annoskoko puolitettuna2656g1905kcal98.1g102.9g110.3g21.8g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424