Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha175g291kcal33.3g0g17.5g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Makaroni, keitetty, suolaa 77g74kcal2.3g15g0.2g0.8g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 175g52kcal1g9.3g0.4g3.3g
Smetana, rasvaa n. 40 % 44g171kcal0.9g1g18.4g0g
Valkosipuli 2.6g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima44g171kcal12.7g0g13.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.3g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.4g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1064g1530kcal101g52.6g99.2g9.2g
Valittu annoskoko532g765kcal50.5g26.3g49.6g4.6g
Annoskoko puolitettuna266g382kcal25.3g13.2g24.8g2.3g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429