Tomaattisilakat

Voitele uunivuoka tipalla öljyä.

Ripottele silakkafileiden päälle suolaa, valkopippuria ja tilliä, kääri ne rullalla ja nostele vieri viereen uunivuoan pohjalla.

Halkaise ja viipaloi tomaatit ja lisää silakoiden päälle.

Sekoita tomaattimurska ja creme fraiche, lisää vielä tarvittaessa suolaa ja vaikka mustapippuria ja kaada päällimmäiseksi.

Myös murskattu valkosipuli sopii mausteeksi.

Paistaa 200 asteessa 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Silakkafilee 1200g1725kcal192g0g106.8g0g
Tomaatti, tuore2000g406kcal12g76g6g28g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g1600g368kcal22.4g54.4g6.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 500g1386kcal10g15g140g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10640g8123kcal472.8g290.8g558.4g56g
Valittu annoskoko5320g4062kcal236.4g145.4g279.2g28g
Annoskoko puolitettuna2660g2031kcal118.2g72.7g139.6g14g
Arvot/100g100g76kcal4.4g2.7g5.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=121454