Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 288g1169kcal0g287.7g0g0g
Puolukka 1200g466kcal5.3g81.6g6g31.2g
Mannasuurimo, myllyn paras480g1680kcal61g333.6g9.6g19.2g
Vesi3360g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10656g6630kcal132.6g1405.8g31.2g100.8g
Valittu annoskoko5328g3315kcal66.3g702.9g15.6g50.4g
Annoskoko puolitettuna2664g1657kcal33.2g351.5g7.8g25.2g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779