Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g1031g454kcal2.1g107.2g2.1g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%688g413kcal22g48.8g13.7g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 172g128kcal22.5g1.9g0.7g11.9g
Hunaja 206g681kcal1g166.6g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g447g125kcal2.7g26.6g0.9g11.2g
Sämpyläjauho, lidl2063g7425kcal268.1g1443.7g51.6g61.9g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl344g1169kcal48.1g192.5g23g37.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl344g3094kcal0g0g343.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10656g26976kcal733g3974.6g871.4g245.6g
Valittu annoskoko5328g13488kcal366.5g1987.3g435.7g122.8g
Annoskoko puolitettuna2664g6744kcal183.3g993.7g217.9g61.4g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88761