Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 125g347kcal33.2g0g24g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g94g101kcal3.4g19.7g0.8g1.2g
Kananmuna 50g(kpl)47g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen156g52kcal5.2g7.7g0g0g
Sipuli 17g5.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 63g24kcal0.3g4.2g0.3g1.6g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g31g122kcal0g30.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1067g1422kcal95g126.4g58.6g6.2g
Valittu annoskoko534g711kcal47.5g63.2g29.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna267g356kcal23.8g31.6g14.7g1.6g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.8g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385