Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)159g43kcal2.1g7.6g0.3g2.7g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.9g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g5.4g12kcal0.7g1.2g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 360g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g206kcal7g27.6g7g6g
Valittu annoskoko535g103kcal3.5g13.8g3.5g3g
Annoskoko puolitettuna268g51kcal1.8g6.9g1.8g1.5g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330