Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1665g766kcal53.3g79.9g25g0g
Hiiva 167g124kcal21.8g1.8g0.7g11.5g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 133g402kcal0.1g98.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 216g699kcal62.8g15.1g43.3g66.2g
Ruisjauho (Rainbow)1332g4261kcal133.2g839g30.6g186.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1298g4455kcal132.3g908.9g15.6g45.4g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl333g2996kcal0g0g332.9g0g
Puolukka 200g78kcal0.9g13.6g1g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10720g27561kcal808.8g3914g898.2g629.4g
Valittu annoskoko5360g13781kcal404.4g1957g449.1g314.7g
Annoskoko puolitettuna2680g6890kcal202.2g978.5g224.6g157.4g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600