Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1602g2659kcal328.3g11.2g80.1g30.4g
Keräkaali 250g1602g384kcal19.2g65.7g3.2g33.6g
Porkkana 534g175kcal3.3g29.7g1.1g13.6g
Siirappi, tumma37g120kcal0g27.7g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 11g31kcal1.2g1.6g2.2g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 5.3g3.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Vesi1602g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10784g6744kcal704.2g273g173.4g155.8g
Valittu annoskoko5392g3372kcal352.1g136.5g86.7g77.9g
Annoskoko puolitettuna2696g1686kcal176.1g68.3g43.4g39g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207186