Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g853g1408kcal170.7g0g81.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1440g1096kcal27.1g223.2g2.9g14.4g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g960g192kcal9.6g28.8g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.3g48kcal0g0g5.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 2133g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10784g5489kcal414.8g504g178.6g28.8g
Valittu annoskoko5392g2744kcal207.4g252g89.3g14.4g
Annoskoko puolitettuna2696g1372kcal103.7g126g44.7g7.2g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506