Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.8g12kcal0g0g1.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen18g5.8kcal0.6g0.9g0g0g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)11g35kcal2.8g0g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g78kcal2.3g15.9g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana109g265kcal11.8g33.6g8.4g1.8g
Valittu annoskoko54g132kcal5.9g16.8g4.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna27g66kcal3g8.4g2.1g0.5g
Arvot/100g100g244kcal10.9g30.9g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570