Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 167g40kcal3g3.7g0.5g3.8g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Parsakaali brokkoli 167g58kcal7.7g3.3g0.5g4.2g
Kasvisliemikuutio, Knorr6.7g19kcal0.5g0.6g1.6g0.1g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)133g213kcal3.6g3.6g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g697kcal31.4g28.8g45.4g18.4g
Valittu annoskoko540g349kcal15.7g14.4g22.7g9.2g
Annoskoko puolitettuna270g174kcal7.9g7.2g11.4g4.6g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139