Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g225g730kcal53.9g110.1g2.2g27g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Chili paprika punainen23g9kcal0.4g2g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g11g37kcal1.1g5.6g1.1g1.1g
Kardemumma, annos 2g1.5g4.7kcal0.2g1g0.1g0.4g
Neilikka, annos 4g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g11g68kcal0.8g6.5g3.9g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g26g19kcal1.2g3.4g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g15g128kcal0g0g15g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g2079kcal119.4g272.4g45.6g59.6g
Valittu annoskoko540g1039kcal59.7g136.2g22.8g29.8g
Annoskoko puolitettuna270g520kcal29.9g68.1g11.4g14.9g
Arvot/100g100g192kcal11.1g25.2g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830