Kukkakaaligratiini

Puolikas kukkakaali
Gratiinikastike
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/4 pkt (à 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
1/2 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.

2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot.

Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa.

Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.

Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 338 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3200g770kcal57.9g70.4g9.6g73.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g520g1456kcal98.8g0.2g114.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai80g280kcal9.6g56.8g1.7g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10800g6068kcal438.2g411.6g251.4g152g
Valittu annoskoko5400g3034kcal219.1g205.8g125.7g76g
Annoskoko puolitettuna2700g1517kcal109.6g102.9g62.9g38g
Arvot/100g100g56kcal4.1g3.8g2.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132495