Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3150g2398kcal59.2g488.2g6.3g31.5g
Porkkana 1800g588kcal11.2g100.1g3.6g45.9g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10800g5973kcal140.8g1176.6g19.8g154.8g
Valittu annoskoko5400g2987kcal70.4g588.3g9.9g77.4g
Annoskoko puolitettuna2700g1493kcal35.2g294.2g5g38.7g
Arvot/100g100g55kcal1.3g10.9g0.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204072