Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 3375g7474kcal590.6g0g573.8g0g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Kauralese 225g810kcal40.5g102.6g17.3g39.4g
Kananmuna kuoreton 540g770kcal67.5g1.6g55.4g0g
Gouda juusto540g2322kcal145.8g0g189g0g
Voi 90g653kcal1.1g0.4g73.2g0g
Oliiviöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10800g25941kcal1705g261g1999.6g97.2g
Valittu annoskoko5400g12970kcal852.5g130.5g999.8g48.6g
Annoskoko puolitettuna2700g6485kcal426.3g65.3g499.9g24.3g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440272