Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 219g34kcal2.8g2.6g0.4g3.3g
Sipuli 24g7.3kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Kevytkerma88g105kcal2.8g3.9g8.8g0g
Valkoviini kuiva 44g30kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 132g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g11g10kcal0.3g0.4g0.8g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g18g44kcal3.9g0.2g3.1g0g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1085g543kcal20.6g18.2g35g7.6g
Valittu annoskoko543g272kcal10.3g9.1g17.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna271g136kcal5.2g4.6g8.8g1.9g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402