Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.8g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Oliiviöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Tomaattimurska 280g82kcal1.6g14.8g0.6g5.3g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)7.9g7.9kcal0.6g1.3g0g0.2g
Sokeri 1g4.3kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 21g5.7kcal0.7g0.2g0.2g0.3g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1085g410kcal7.4g46.4g19g12.6g
Valittu annoskoko542g205kcal3.7g23.2g9.5g6.3g
Annoskoko puolitettuna271g103kcal1.9g11.6g4.8g3.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766