Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 211g461kcal38.6g0g34.4g0g
Sipuli 14g4.3kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkopippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.5g0g0.2g
Lanttu, keitetty, suolaa 8.4g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g17g10kcal0.3g2.2g0g0.2g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1087g967kcal78.8g8.4g68.8g2.2g
Valittu annoskoko543g483kcal39.4g4.2g34.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna272g242kcal19.7g2.1g17.2g0.6g
Arvot/100g100g89kcal7.3g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392