Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g2.5g6kcal0.1g1.1g0.1g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)25g21kcal0.3g0.9g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g205kcal4.4g35.6g4.8g13.2g
Valittu annoskoko544g103kcal2.2g17.8g2.4g6.6g
Annoskoko puolitettuna272g51kcal1.1g8.9g1.2g3.3g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864