Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g2502g701kcal15g148.9g5g62.6g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g25g60kcal1.4g10.5g1.3g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)250g213kcal2.5g8.8g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g2049kcal43.4g354g48.4g130.8g
Valittu annoskoko5440g1024kcal21.7g177g24.2g65.4g
Annoskoko puolitettuna2720g512kcal10.9g88.5g12.1g32.7g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117864