Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu50g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Sokeri 106g430kcal0g105.7g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos131g445kcal3.3g105.9g0.7g0g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 62g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g62g448kcal0.6g0.6g49.8g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 83g71kcal2.6g3.7g5g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.3g0g
Sokeri 17g71kcal0g17.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.6kcal0g1.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.7g6kcal0.1g1.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1090g3187kcal30.4g482.6g124.8g0g
Valittu annoskoko545g1593kcal15.2g241.3g62.4g0g
Annoskoko puolitettuna273g797kcal7.6g120.7g31.2g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813