Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g421g252kcal6.3g54.7g0.4g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g304g85kcal1.8g18.1g0.6g7.6g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g234g860kcal61.2g138.3g5.8g20.3g
Kesäkurpitsa zucchini 701g127kcal3.9g17.5g2.8g4.9g
Kaali, valkokaali467g99kcal5.6g15.9g0.9g9.8g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g234g164kcal4.7g7.7g12.1g1.4g
Vesi2804g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 63g558kcal0g0g63.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10920g4413kcal173g526.8g172.4g103.6g
Valittu annoskoko5460g2207kcal86.5g263.4g86.2g51.8g
Annoskoko puolitettuna2730g1103kcal43.3g131.7g43.1g25.9g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627