Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 158g72kcal0.8g12.9g0.3g6.3g
Peruna, keskikokoinen 60g83g50kcal1.2g10.8g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.7g5.9kcal0.5g0.9g0g0.1g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi4.4g12kcal0.4g0.3g1g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g4.4g10kcal0.1g1.2g0.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 219g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt44g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1099g433kcal9.4g59g14.4g15.2g
Valittu annoskoko550g217kcal4.7g29.5g7.2g7.6g
Annoskoko puolitettuna275g108kcal2.4g14.8g3.6g3.8g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374