Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7.3g52kcal0.1g0g5.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 2.4g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 24g9kcal0g2g0g0.4g
Voi 1.2g8.8kcal0g0g1g0g
Manteli 2.4g15kcal0.6g0.2g1.3g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 0.6g1.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana110g280kcal4.2g26.6g16.8g2g
Valittu annoskoko55g140kcal2.1g13.3g8.4g1g
Annoskoko puolitettuna28g70kcal1.1g6.7g4.2g0.5g
Arvot/100g100g255kcal3.8g24.2g15.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935