Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle38g49kcal2.4g7.5g1.1g1.9g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 11g3kcal0g0.2g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen4.2g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana112g135kcal5.2g16.6g5.2g4.2g
Valittu annoskoko56g68kcal2.6g8.3g2.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna28g34kcal1.3g4.2g1.3g1.1g
Arvot/100g100g121kcal4.7g14.9g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503