Ohraryynivelli

Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 393 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g350g1119kcal38.5g220.3g7g38.5g
Vesi466g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 4663g1578kcal142.7g228.5g4.7g0g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11004g5395kcal362.4g897.6g23.4g77g
Valittu annoskoko5502g2697kcal181.2g448.8g11.7g38.5g
Annoskoko puolitettuna2751g1349kcal90.6g224.4g5.9g19.3g
Arvot/100g100g49kcal3.3g8.2g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=414065