Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 376g90kcal6.8g8.2g1.1g8.6g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 113g71kcal3.4g5.4g3.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Oivariini, 80 normaalisuolainen11g81kcal0.1g0.1g9g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste38g135kcal10.9g0.6g10.5g0g
Rypsiöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g898kcal44.6g44.4g56.8g18g
Valittu annoskoko552g449kcal22.3g22.2g28.4g9g
Annoskoko puolitettuna276g225kcal11.2g11.1g14.2g4.5g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130