Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g75g84kcal15.8g0g2.2g0g
Peruna (vanha, kuorittu)135g111kcal2.4g23.7g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.7g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g1.6g4.6kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g422kcal37.4g52.4g5.6g4.4g
Valittu annoskoko552g211kcal18.7g26.2g2.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna276g106kcal9.4g13.1g1.4g1.1g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934