Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g4.6g12kcal0.5g0.5g0.9g0.1g
Porkkana 209g68kcal1.3g11.6g0.4g5.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)209g63kcal2.1g8.3g0.8g0.4g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 67g213kcal16.3g30.5g1.3g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1105g842kcal42g107.4g18.2g25.4g
Valittu annoskoko553g421kcal21g53.7g9.1g12.7g
Annoskoko puolitettuna276g211kcal10.5g26.9g4.6g6.4g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.6g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=155970