Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 900g2721kcal161.3g436.6g9g96.3g
Sipuli 240g73kcal3g11.5g0.5g4.1g
Vesi3601g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.2g12kcal0.5g1.6g0.1g1.1g
Sinappi 18g24kcal0.8g2.5g1.1g0.3g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 780g944kcal79.1g17.6g61.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11088g7547kcal489.4g939.6g145.2g207.2g
Valittu annoskoko5544g3774kcal244.7g469.8g72.6g103.6g
Annoskoko puolitettuna2772g1887kcal122.4g234.9g36.3g51.8g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=217662