Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 225g41kcal1.3g5.6g0.9g1.6g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Herne 113g78kcal5.7g10.5g0.4g3.5g
Ruokakerma Valio 5%113g68kcal1.3g3.1g5.6g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g84g84kcal15.2g0.2g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1112g831kcal47.4g40.6g50.6g11.4g
Valittu annoskoko556g416kcal23.7g20.3g25.3g5.7g
Annoskoko puolitettuna278g208kcal11.9g10.2g12.7g2.9g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368328