Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2094g7187kcal213.4g1466.1g25.1g73.3g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)773g2861kcal108.3g425.3g61.9g85.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%32g81kcal4.5g3.5g1.8g15.8g
Vesi, vesijohtovesi 2256g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g35g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen161g1160kcal0g0g128.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka161g1418kcal0g0g161.1g0g
Sokeri 39g157kcal0g38.6g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11136g25726kcal652.4g3867g757.6g348.4g
Valittu annoskoko5568g12863kcal326.2g1933.5g378.8g174.2g
Annoskoko puolitettuna2784g6432kcal163.1g966.8g189.4g87.1g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979