Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)4773g6013kcal525g14.3g429.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g318g2323kcal3.2g3.2g254.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g477g2864kcal114.5g31.5g257.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11136g22399kcal1285.4g98g1883.4g0g
Valittu annoskoko5568g11200kcal642.7g49g941.7g0g
Annoskoko puolitettuna2784g5600kcal321.4g24.5g470.9g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780