Mansikka-Raparperi Vispipuuro

1L vettä
500g mansikoita
200g raparperia
1,5dl mannasuurimoita
40g sokeria
Laita kattilaan pieniksi pilkotut raparperit, sokeri ja vesi.

Keitä n. 10min.

Vatkaa joukkoon mannasuurimot (Nalle) ja keitä 5min (tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Nosta puuro hellalta ja vispilöi kylmät mansikat sekaan.

(Ei haittaa vaikka mansikat jäisivät "kokonaisiksi" ;) .
Jäähdytä n. puoli tuntia.

Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi (tässä vaiheessa mansikatkin rikkoutuvat.

Lisäämällä mansikat puuroon vasta keittämisen jälkeen saat niistä enemmän makua ja säästät arvokkaita vitamiineja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Miitu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Mansikka 1500g698kcal7.5g126g3g28.5g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Mannasuurimot nalle (Raisio), annos 40g360g1296kcal43.2g252g8.6g14.4g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11160g5366kcal109.6g1061.8g24.4g102.6g
Valittu annoskoko5580g2683kcal54.8g530.9g12.2g51.3g
Annoskoko puolitettuna2790g1342kcal27.4g265.5g6.1g25.7g
Arvot/100g100g48kcal1g9.5g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=295483