Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 2254g349kcal28.8g27g4.5g33.8g
Sipuli 248g75kcal3.1g11.9g0.5g4.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Kevytkerma902g1082kcal28.8g40.6g90.1g0g
Valkoviini kuiva 451g309kcal1.4g2.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1352g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g113g101kcal3.4g3.9g7.9g0.8g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g180g451kcal39.7g1.8g31.6g0g
Rypsiöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g4.5g10kcal0.5g1.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11160g5589kcal214.2g185g359.8g78.4g
Valittu annoskoko5580g2795kcal107.1g92.5g179.9g39.2g
Annoskoko puolitettuna2790g1397kcal53.6g46.3g90g19.6g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402